Members

Γιώργος Σίμωνας

Γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και του Τμήματος Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Νοσταλγία και του Rabbithole. Είναι επίσης εισηγητής δύο ερευνητικών ομάδων στον τομέα της υποκριτικής, η κάθε μία με τρίχρονη παρουσία και δράση: την ομάδα Ιππόκαμπος και την ομάδα Mannschaft.

 

Ως ηθοποιός, έχει παίξει σε πολυάριθμες παραγωγές της Νοσταλγίας από το 2000 μέχρι σήμερα (όπως “Διαστροφή και άλλες κινήσεις για το Τίποτα” του J.S. Sinisterra, “Ohio Impromptu” και “Krapp’s Last Tape” του S. Beckett, “Loot” του J. Orton, “Το μπαλκόνι” του J. Genet, “Τέρμα τα γκάζια” και “Το στόμα του λύκου” του Κ. Σάμαιργλου κ.α.). Πρόσφατα ερμήνευσε τη Λαίδη Μπράκνελ στο έργο του Oscar Wilde “Η σημασία να είσαι σοβαρός” και το ρόλο του Μπάνκο στο "Μακμπέθ" του William Shakespeare.

 

Έχει, επίσης, σκηνοθετήσει πάνω από 20 παραγωγές - ανάμεσά τους έργα παγκόσμιου ρεπερτορίπου όπως “Το μπαλκόνι” του J. Genet και το “Μαρά / Σαντ” του P. Weiss, κείμενα νέων ελλήνων συγγραφέων όπως “Το στόμα του λύκου” του Κ. Σάμαιργλου και δικά του κείμενα όπως το “The Frontman (Φεστιβάλ Νέων Συγγραφέων Πειραματικής σκηνής Εθνικού, 2005) και το “No love, μια ιστορία εκδίκησης”. Οι πιο πρόσφατές του σκηνοθεσίες είναι δύο μεγάλες σκηνικές μεταφορές (διασκευές) βιογραφιών: η θεατρική σειρά “Αντεροβγάλτης” (2016-17) και “Ιλλινόι”, τα οποία εμπεριέχονται επίσης στη συγγραφική του ιδιότητα.

Αυτήν την περίοδο διασκευάζει και σκηνοθετεί το "Αβυσσαλέο κτήνος" του Jack London, μια από τις ιστορίες του αμερικανού συγγραφέα με θέμα το μποξ, με προγραμματισμένη πρεμιέρα το Μάιο του 2020.

 

Από το 2012, έχει ξεκινήσει μια σειρά σεμιναρίων (δύο ανά έτος) πάνω σε μια κιναισθητική μέθοδο υποκριτικής που ερευνά παράλληλα την σκηνική συμπεριφορά ως μέσο αφήγησης στον ηθοποιό και τον χορευτή. Στους σεμιναριακούς κύκλους έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής πάνω από 200 ηθοποιοί και χορευτές. Μέσω της έρευνας αυτής, δημιούργησε και την ιδέα του πρώτου ελληνικού φεστιβάλ χορού με βάση την ζωγραφική “Rabbitlab Fest” που διεξάγεται στο Rabbithole την τελευταία τριετία.

Τώνια Ράλλη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε θέατρο και μουσική στο Skidmore College (Saratoga Springs, NY). Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Νοσταλγία και του Rabbithole. Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικός, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται σταθερά και στους τομείς της σκηνογραφίας, της ενδυματολογίας και της καλλιτεχνικής διεύθυνσης.

 

Έχει μαθητεύσει κοντά σε δασκάλους όπως ο Anatoli Vassiliev και η Anne Bogart (SITI Company), οι μέθοδοι των οποίων αποτελούν σημαντικές επιρροές στις πρόβες, την έρευνα και τα σεμινάριά της.

 

Στις σκηνοθεσίες της συμπεριλαμβάνονται έργα όπως τα “Ο εραστής” του Harold Pinter, “Ohio Impromptu” του Samuel Beckett, “Loot” του Joe Orton, “Μυστικός Σαίξπηρ (Όπως σας αρέσει)”, “Το χειμωνιάτικο παραμύθι" και "Μακμπέθ" του William Shakespeare, “Ονέγκιν” του Alexander Pushkin, “Η σημασία να είσαι σοβαρός” του Oscar Wilde κ.α. Έχει, επίσης, δημιουργήσει πρωτότυπες περφόρμανς όπως τα έργα “Klein” (μια σκηνική βιογραφία του γάλλου εικαστικού Yves Klein, 2006) και “Grimm” (2012), τα οποία αναπτύχθηκαν σε βάθος χρόνου και βασίστηκαν πάνω σε μια σειρά από διαδραστικά pre-show events.

 

Ως μουσικός, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ζωντανά σχήματα και θεατρικές παραγωγές. Έχει επίσης δανείσει τη φωνή της στους δίσκους “Το σπίτι μου” και "Χειμερία Νάρκη" του Θέμου Σκανδάμη και “ΝΙ•ΚΟ” της Στέλλας Ν. Χρίστου. Το 2017 υπέγραψε την πρώτη της μουσική σύνθεση για το θέατρο για το έργο “Ονέγκιν”.

 

Οι πιο σημαντικές της δουλειές στο design και την καλλιτεχνική διεύθυνση ήταν “Το μπαλκόνι” του Ζαν Ζενέ (2008), το “No Love” του Γιώργου Σίμωνα (2010-2011), ο “Αντεροβγάλτης - μια θεατρική σειρά τεσσάρων επεισοδίων” (2016-2017) και το “Ιλλινόι” (2018). Έχει, επίσης, υπογράψει τη σύλληψη και καλλιτεχνική διεύθυνση του “Sleep Project” που φιλοξενήθηκε με τρεις διοργανώσεις στο Project Space του Six D.O.G.S. την περίοδο 2011 - 2012.

 

Περισσότερες πληροφορίες και πλήρες βιογραφικό: https://toniaralli.com.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram
  • Twitter - Black Circle
  • Blogger - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Vimeo - Black Circle
  • Flickr - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle