top of page

 NO LOVE

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

«Χειμώνας. Βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ένας πλανόδιος μάγος/θαυματοποιός με σκοτεινό όσο και πικρό παρελθόν φτάνει μαζί με τον βοηθό του σε ένα μικρό, απομακρυσμένο χωριό που βουλιάζει στη διαφθορά και την κακία με σκοπό να παρουσιάσει τις δέκα τελευταίες του παραστάσεις και ύστερα να αποσυρθεί στη σιωπή...»

 

Η παράσταση

 

Το "No Love" είναι ένα project που βασίστηκε στο διήγημα “No Love: μια ιστορία εκδίκησης” του συγγραφέα και σκηνοθέτη της ομάδας Γιώργου Σίμωνα. Πρόκειται για την ιστορία ενός πλανόδιου μάγου/θαυματοποιού ο οποίος φτάνει, μαζί με τον βοηθό του, σε ένα μικρό, απομακρυσμένο χωριό με σκοπό να παρουσιάσει τις δέκα τελευταίες παραστάσεις του και ύστερα να αποσυρθεί στη σιωπή. Από την επόμενη μέρα, οι κάτοικοι του χωριού ένας-ένας αρχίζουν να αυτοκτονούν ή να εξαφανίζονται. Οι υποψίες βαραίνουν τους δύο επισκέπτες.

 

Το project στοχεύει στην παρουσίαση ενός βωβού σκηνικού θεάματος το οποίο συνδυάζει την ζωντανή δράση με την ορχηστρική μουσική και την ψηφιακή τεχνολογία. Οι ηθοποιοί εμφανίζονται τόσο ζωντανά όσο και σε ψηφιακή μορφή (projections), ενώ το design  στοχεύει σε μια αισθητική ασπρόμαυρου, βωβού κινηματογράφου.

 

“No Love” – η ιστορία μέχρι σήμερα

 

Η προσαρμογή του έργου για τη σκηνή ξεκίνησε εργαστηριακά το 2008 με έναν μικρό πυρήνα ηθοποιών οι οποίοι, μαζί με τον σκηνοθέτη, έκαναν έρευνα και συγκέντρωσαν υλικό από τις βασικές επιρροές του διηγήματος (ρομαντισμό, εξπρεσσιονισμό, βουβό κιν/γράφο κ.α.), έφτιαξαν storyboards του έργου και, παράλληλα, εξέλιξαν την υποκριτική μέθοδο που θα χρησιμοποιούσαν  και θα συνέχιζαν να εξελίσσουν  με τον μελλοντικό, ολοκληρωμένο θίασο.

Tο 2010, ο θίασος συμπληρώθηκε και παρουσίασε δύο ολιγοήμερες προ-παραστάσεις (μία τον Απρίλιο και μία τον Οκτώβριο) οι οποίες είχαν μορφή live εγκαταστάσεων και στόχο να εισάγουν το κοινό στον κόσμο του έργου. Εκτός από τη νέα ομάδα ηθοποιών, σχηματίστηκε και μια ομάδα εικαστικών η οποία κλήθηκε να σχεδιάσει και να εκτελέσει τη σκηνογραφία, την ενδυματολογία, τις προβολές κτλ., τόσο των  προ-παραστάσεων όσο και του τελικού έργου.

 

Αν και άκρως εικαστική, η τελική παράσταση απέχει από τη φόρμα της live εγκατάστασης και παρουσιάζεται ως μια θεατρική δημιουργία με γραμμική αφήγηση.

Ενεργό ρόλο στην πραγματοποίηση του εγχειρήματος (τόσο των προπαραστάσεων όσο και της τελικής παράστασης) έχει και το νεοσύστατο παρακλάδι της Νοσταλγίας "Ιππόκαμπος”. Ο Ιππόκαμπος αποτελείται από μαθητευόμενους ηθοποιούς οι οποίοι, στα πλαίσια της εκπαίδευσής τους, έχουν ενταχθεί και εξασκούνται στους τομείς παραγωγής, σκηνογραφίας/ενδυματολογίας, graphic design, διαφήμησης κ.α.

 

 

Η ομάδα

 

Η Νοσταλγία ιδρύθηκε το 2000 από τους σκηνοθέτες Γιώργο Σίμωνα και Τώνια Ράλλη και τον συνθέτη Στάθη Νταφαλιά. Μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια δημιούργησαν ένα ιστορικό που περιλαμβάνει από πρωτότυπα θεατρικά έργα (Πελώρια Μάτια, The Frontman) μέχρι κλασική πρόζα (Μαρά/Σαντ, O Εραστής) και περφόρμανς (Klein, 10.15 Σάββατο Βράδυ).  Η ομάδα έχει συνεργαστεί με έναν μεγάλο αριθμό καλλιτεχνών στην πορεία της – ηθοποιούς, τεχνικούς, εικαστικούς, γραφίστες, video artists κ.α. – προσπαθώντας να ανανεώνει και να εμπλουτίζει το υλικό που δημιουργεί.  Χωρίς μόνιμη στέγη, έχει επισκεφτεί πολλά θέατρα και πολυχώρους στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα με παραστάσεις και happenings. 

 

To “No Love” είναι η 15η παραγωγή της, που σηματοδοτεί μια καθαρή στροφή της ομάδας προς την εικαστική δημιουργία, στα πλαίσια ενός σκηνικού θεάματος.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιώργος Σίμωνας

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Σίμωνας

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Τώνια Ράλλη

 

ΗΘΟΠΟΙΟΙ (με αλφαβητική σειρά)

Κώστας Γεραντώνης | Αστυνόμος (Χήθκλιφ) / Γκέοργκ

Έλλη Μερκούρη | Οικονόμος (Σόνια)

Χριστίνα Μισιριώτη | Κα Στρόχαϊμ

Δημήτρης Παπαδάτος | Μάγος

Θάλεια Πορτοκάλογλου | Γυναίκα του μάγου

Ρένια Πουρνάρα | Βοηθός

Αντώνης Τανισκίδης | Άικ / Καστανάς

Τζωρτζίνα Τάτση | Γυναίκα του μάγου

 

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Τώνια Ράλλη, Αλέξανδρος Λόγγος
ΒΟΗΘΟΙ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΩΝ: Παναγιώτης Λογοθέτης, Τάσος Μαλλής, Δημήτρης Τσάλτας

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Τώνια Ράλλη

ΜΑΚΙΓΙΑΖ - ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΕ: Αλέξανδρος Λόγγος

ΜΑΛΛΙΑ - ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ: Μαίρη Μέγγουλη

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γιώργος Σίμωνας

ΜΟΥΣΙΚΗ: Στάθης Νταφαλιάς

VIDEO - ΠΡΟΒΟΛΕΣ: Τώνια Ράλλη, Παναγιώτης Λαμπής
GRAPHIC DESIGN: Ελένη Γεωργακοπούλου

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Γιώργος Σίμωνας, Τώνια Ράλλη

ΒΟΗΘΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ομάδα "Ιπποκαμπος"

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ονειροδρόμιο – Αγαθάρχου 4-6, Ψυρρή, 210 – 3245788

Πρεμέρα: Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, 2010

Παραστάσεις: Πέμπτη έως Κυριακή

Ώρα Έναρξης: 21.30

Διάρκεια: 60΄

Εισιτήριο:  15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό), 8 ευρώ (προπώληση)

Προπώληση (από 20/1 έως 9/2/2011): τα 500 πρώτα εισιτήρια στην τιμή των 8 ευρώ || Εκδόσεις SCRIPTA – Αραχώβης 15 & Ασκληπιού (Ημιόροφος) – Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00 – 210 3616528

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ

JOHNNY WALKER

KRAFT

 

http://noloveshow.blogspot.com/

poster 3.jpg
nl press FAQ.jpg
bottom of page